Dak- zink- en koperwerk

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Dak- zink- en koperwerk

Informatie aanvragen ?   Bel mij terug    Bel 053 - 4337031
In Nederland hebben we te maken met wisselende weersomstandigheden. Een goed gelegd dak beschermt u jaren tegen regen en warmte. Bij ons kunt u terecht voor het vervangen van dakbedekking, het opnieuw aanbrengen van de toplaag, randafwerking met aluminium of zinken deklijsten, herstellen van lekkages en het aanbrengen of vervangen van een hemelwaterafvoer. Daarnaast zijn de medewerkers van installatiebedrijf Velo v.d. Bij vakkundig in het aanbrengen van dakgoten, hemelwaterafvoeren en ornamenten van zink, koper en lood.
 
Dakbedekking
Bitumineuze dakbedekking, beter bekend als dakleer, wordt verkregen uit een overblijfsel van aardolie. De economische levensduur van bitumineuze dakbedekking is circa 20 jaar bij professionele verwerking. Als materiaal in dak- en gevelbedekking en in hemelwaterafvoersystemen is zink bij uitstek betrouwbaar. Voor zinken dakbedekking wordt uitgegaan van een levensduur van 150 jaar; dakgoten gaan gemiddeld 25 jaar mee. 
Tevens hebben we een aantal monteurs die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van kunststof/EPDM dakbedekking.
 
Dakgoten
Voor het afvoeren van hemelwater kan middels een bak-, mastgoot of zelfs een maatwerkgoot gebruikt gemaakt worden. De standaard bak- en mastgoot kunnen in diverse maten geleverd worden. Deze goten worden bevestigd in beugels (in diverse uitvoeringen) welke voorzien kunnen worden van een lip of een hoeklijn. Deze goten kunnen onder andere uitgevoerd worden in PVC, koper en zink.    

Hemelwaterafvoer
Het hemelwater kan op diverse manieren worden afgevoerd, door middel van traditioneel systeem of een UV-systeem. Bij platte daken kan men ervoor kiezen om een UV-systeem toe te passen. Het UV-systeem wordt ook wel een volvulsysteem genoemd. Door het toepassen van de speciale trechters wordt het water als het ware aangezogen, waardoor er veel water door een trechter afgevoerd kan worden. Doordat de leidingen volledig gevuld kunnen worden met water (normaal 70%) kunnen er kleinere diameters toegepast worden. Een bijkomstig voordeel van het UV- systeem is dat er geen leidingen aan de gevels gemonteerd behoeven te worden. De verzamelleidingen worden inpandig boven de verlaagde plafonds en in schachten uit het zicht gesitueerd. De traditionele hemelwaterafvoeren kan onder andere uitgevoerd worden in PVC, staal (vuurverzinkt), koper en zink. 

Infiltratie
Hemelwater kan men opvangen door het toepassen van een infiltratie systeem. Een infiltratie systeem bestaat uit kunststof kratten welke aan elkaar worden gekoppeld en in de grond worden gelegd. Om de kratten wordt een soort worteldoek aangebracht om verstoppingen door zand en dergelijke tegen te gaan. Op deze kratten wordt de hemelwaterafvoerleiding van het perceel op aangesloten, en het hemelwater in de kratten geloosd, waar het verder de grond in zal trekken.

Share our website